Winemakers Dinner på Gram Slot

Vælg billetter


 

Velkommen til Winemakers  Dinner på Gram Slot lørdag d. 30. marts kl. 17.30

Der venter dig helt sikkert en god, indholdsrig og underholdende aften, når vi byder indenfor på Gram Slot, hvor vi får besøg af Gram Slots vinmand fra Økovin, Jens Lindby.

Han vil præsentere jer for aftenens vine og underholde med historien om Fasoli Gino som har produceret de vine vi serverer til middagen. Fasoli Gino er en lille familiedrevet vingård, der ligger ved San Zeno di Colognola ai Colli i øst-Valpolicella godt 20 km øst for Verona. Vingården har eksisteret siden 1925. Den drives nu af brødrene Amadio og Natalino Fasoli. Deres sønner – Mateo og Giordano deltager også i produktionen. Navnet “Gino” stammer fra Amadio og Natalinos far, som hed Gino Fasoli.

Huset er Italiens ældste økologiske vingård. Man startede i 1980 med omlægningen til økologisk drift og i 1984 var alle vinmarker økologiske. I 1990 modtog gården A.I.A.B. certificeringen. Familiens egne vinmarker udgør beskedne 14 hektar og ligger i både Vapolicella og i det nærliggende Soave. Markerne er inddelt i 7 forskellige jordstykker med vidt forskellige jordtyper, som i høj grad har været medbestemmende for, hvilke vinstokke, der er blevet plantet. Nogle steder består jorden af ler, andre steder af sand og sten og atter andre steder af morænejord. Sammen med den brede og solrige Illasi-dal giver dette et helt ideelt mikro-klima til dyrkning af forskellige druesorter specielt tilpasset den enkelte jordtype. Fremstillingen af vin hos Fasoli Gino er præget af kompromisløs og kyndigt håndværk, hvor der er fokus på kvalitet og respekt for omverdenen. Markarbejdet udføres omhyggeligt med f.eks. gødskning med ko-gødning og grundig beskæring af vinrankerne, så udbyttet holdes så lavt som muligt – det giver mere koncentrerede druer. Skadedyr og sygdomme holdes væk med naturlige midler. Endelig håndplukkes alle druer, så de enkelte druer tages på det optimale tidspunkt. Arbejdet i vinkælderen foretages med moderne teknologi under hensyn til kriterierne for økologiske produktion.

Sammen med de mange velsmagende vine serverer Gram Slot menuer, der er sammensat så de passer til vinene, men med et naturligt tvist af Gram Slot, da det er slottets økologiske landbrug, der leverer størstedelen af råvarerne til de forskellige menuer.

Aftenen starter med et glas velkomstbobler og kanapéer i slottets gamle vinkælder fra 1669 og en kort fortælling om Gram Slot af slotsejeren Svend Brodersen. Fra slottets kælder går turen op til de smukke sale, hvor den 5 retters gastronomiske menu nydes med vine fra Fasoli Gino’s vingård.

Menu:

Forret:
Tun – Balsamico – Koriander
Soave DOC, Borgoletto, 2016

Mellemret:
Ravioli – Bønner – Mandler
Valpolicella DOC, La Corte del Pozzo, 2017

Hovedret:
Oksemørbrad – Bøgehat – Rødvinsglace
Amarone della Valpolicella DOC, La Corte del Pozo, 2014

Ost:
Høost – svesker – knækbrød
Amarone della Valpolicella DOC, Alteo, 2012
Fasolis mesterstykke. 17,5 % vol.

Dessert:
Pannacotta – kærnemælk – sprød hasselnød
San Zeno Reciotto di Soave DOGG, 2010

 

Sal


Slottet Slotsvej 54
6510 Gram, Danmark

Belépés



Az alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google